Bazaar Ramadhan semakin Meriah, Kedatangan ke surau semakin parah

Assalamulakum. Saya memang Anti Bazaar Ramadhan. Setakat 16 hari berpuasa hanya 3 hari membeli di Bazaar Ramadhan. Itupun tak lebih dari RM10. Ulang suara RM10. Antara sebabnye seperti yang dihuraikan dibawah:-

  1. Barang mahal – Karipap RM0.50!. Memang gila. Personally, saya raya harga itu tak menjadi masalah sangat sebab sebelum ni pun memang ada kueh mueh yang mahal. Tapi yang jadi masalahnya adalah ketaksedapan kueh mueh yang mahal. Dah lah mahal, tak sedap pulak tu. Orang kata berbaloi la beli yang mahal ni, puas hati. Tapi bila masa bukak puasa rasanya lari. Macam kueh dah goreng semalam.
  2. Penat berjalan – nak beli nye sikit jer, tapi berjalan mak oiii, sejam tak cukuplah kata orang. 15 minit pertama survey dulu mana yang sedap. Take note kedai, berapa harga dan kecantikan presentationnye. Dah abis survey buat tawaf yang kedua pergi ke kedai yang dah take note tu untuk beli. 15 minit seterusnye, berebut dengan orang lain, kena beratur panjang. Sedap la tu kononnye. Balik ke rumah dengan kembang idung. Qoute adik Haziq “Saya suka berjalan di Bazaar 1 jam sebelum buka sebab boleh terus buka puasa” Baik la duk rumah ngaji lagi bagus adik ku sayang.
  3. Baik aku masak sendiri kat rumah Рselama 16 hari ni aku masak sendiri jer kat rumah. Dari aku bazir masa nak melilau 1 jam cari lauk baik la masak. Masak cikai2 pun 30 minit dah siap. KLIK SINI (Buku ni bini dah beli boleh tiru) KLIK SINI

Kueh tak sedap tak payah makan kueh. Kalau Nak makan sangat karipap tu beli kat kampung jer RM1 dapat 4 keping, beso dan sedap pulak tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s